Skip to main content

De Australische Registry, auDA, heeft aangekondigd dat de registratie van domeinnamen onder de .AU-extensie in de eerste helft van 2020 gaat plaatsvinden.
Heroverwogen en vele malen uitgesteld, maar volgens auDA (.au Domain Administration Ltd) zal deze opening een groter aantal gebruikers in staat moeten stellen om te profiteren van de vele voordelen van het gebruik van een .AU-domeinnaam. Het heeft bijna 10 jaar geduurd om het voor elkaar te krijgen. Met andere woorden, de Registry heeft de nodige maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat deze lancering in overeenstemming is met de beste veiligheids- en efficiëntiepraktijken.
Vóór de algemene openstelling van de extensie voor het publiek, moeten de houders van .COM.AU domeinnamen een periode van 6 maanden krijgen waarin ze hun domeinnamen rechtstreeks in de .AU extensie kunnen registreren.
De Registry specificeert ook dat de registratie van een .AU-domeinnaam open zal staan voor bedrijven, personen en organisaties die een Australische aanwezigheid kunnen aantonen. Er zijn geen andere criteria nodig om in aanmerking te komen.

Deskundig advies

EBRAND zal het exacte registratieschema bekendmaken zodra dit door de Australische Registry is geformaliseerd. Voorlopig blijft .COM.AU de extensie beschikbaar voor bedrijven die aan de volgende voorwaarden voldoen: ze zijn ofwel een lokale handelsonderneming of hebben een handelsmerk geregistreerd in Australië. Aarzel niet om uw lokale EBRAND adviseur te contacteren voor meer details.

Author Edwin Fontein

More posts by Edwin Fontein