Skip to main content

Een kleine revolutie in het Argentijnse internet: het is nu mogelijk om direct een domeinnaam in .AR te registreren zodra de extensie gelanceerd wordt, gepland op 23 februari 2020. Rechthebbenden kunnen echter genieten van een prioritaire registratieperiode tot 9 november 2019.

Binnenkort zal het niet langer nodig zijn om een domeinnaam te registreren in .COM.AR of.NET.AR om online aanwezig te zijn in Argentinië. “AR-domeinnamen zullen alle mogelijkheden van het netwerk versterken“, verklaart de Argentijnse Registry, NIC Argentina, die eerder heeft gewerkt aan het implementeren van ‘Good Practices’ om potentiële misbruiken als gevolg van ongepaste (cybersquatting, typosquatting, etc.) of speculatieve registraties te ontmoedigen of te minimaliseren.
De lancering van de .AR-extensie zal in drie fasen plaatsvinden:

 • 1. Van 11 september tot 9 november 2019 is een prioritaire registratieperiode (“Sunrise“) gereserveerd voor domeinnaamhouders in .com.ar, .net.ar, .org.ar, .org.ar, .int.ar, .tur.ar en .tur.ar, op voorwaarde dat hun domeinen geregistreerd werden voor 1 december 2015 en actief zijn op 27 augustus 2019.

  Op het einde van deze periode:

  • Indien slechts één aanvraag voor een naam wordt ontvangen, kan de aanvrager de overeenkomstige domeinnaam registreren,
  • In het geval van meerdere aanvragen, zal de domeinnaam worden toegewezen aan een toekomstige houder na een willekeurige trekking door de loterij van de stad Buenos Aires.
 • 2. Van 25 november 2019 tot 23 januari 2020 is een Landrushperiode, de zogenaamde “periode van belang”, bedoeld om rechtspersonen of natuurlijke personen de mogelijkheid te bieden om de registratie van namen aan te vragen vóór de openstelling voor het grote publiek. Net als in de vorige fase zal over meerdere aanvragen voor dezelfde naam worden beslist door middel van loting.

  Opmerking: De Registry specificeert dat “gereserveerde” (alle namen in .gob.ar en .mil.ar) en “beperkte” (bij beslissing van de Registry) domeinnamen uitgesloten zijn en dat sommige namen onderworpen kunnen zijn aan de goedkeuring van de Registry.

 • 3. Vanaf 23 februari 2020 zal de algemene opening elke gebruiker de mogelijkheid bieden om een domeinnaam rechtstreeks in .AR te registreren onder de voorwaarden van de Argentijnse Registry.

Deskundig advies

De registratie van domeinnamen direct in de .AR domeinextensie biedt nieuwe mogelijkheden voor bedrijven die hun activiteiten in Argentinië willen ontwikkelen. Het vermindert ook het aantal karakters om in te typen in de URL-balk om toegang te krijgen tot de gewenste website, wat een belangrijke factor is bij het bekijken van een website vanaf een mobiele telefoon. Zo’n 84% van de internetgebruikers gebruik maakt van mobiel internet. Als u een naam in .AR wilt registreren, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw EBRAND adviseur.

Registratievoorwaarden:

 • AR domeinnamen kunnen 4 tot 50 tekens lang zijn,
 • Alle aanvragers moeten een identificatiecode voorleggen: CUIL (Código Único de Identificación Laboral*) of CUIT (Código Único de Identificación Tributaria**) voor Argentijnse houders, of een nationaal identiteitsbewijs voor buitenlandse houders (Documento Nacional de Identidad of DNI).

*De Argentijnse CUIL is een socialezekerheidsnummer.
** De Argentijnse CUIT is een fiscale identificatiecode.

Author Edwin Fontein

More posts by Edwin Fontein